Đurić: Političko jedinstvo Srba u Klokotu u suštinskom interesu naroda u ovoj opštini

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa Božidarom Dejanovićem, kandidatom za gradonačelnika Klokota u predstojećem drugom krugu izbora u toj opštini, koji će se održati u nedelju 19. novembra.

Tom prilikom, Đurić je zahvalio Dejanoviću, koji je sa svim članovima Građanske inicijative „Klokot Vrbovac“ ove nedelje pristupio „Srpskoj listi“, na ujedinjenju srpskih političkih snaga u Klokotu i spremnosti da u saradnji sa vladom u Beogradu rade na zaštiti i unapređenju kolektivnih prava Srba, kao i ekonomskom snaženju srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

„Uvereni smo da je političko jedinstvo Srba u Klokotu, što je omogućeno pristupanjem gospodina Dejanovića i njegove građanske inicijative Srpskoj listi, u suštinskom interesu našeg naroda u toj opštini“, istakao je Đurić.

Prema Đurićevim rečima, time su stvoreni uslovi da i opština Klokot, poput ostalih opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, dobije prvog čoveka koji će u saglasju sa ostalim srpskim gradonačelnicima i odbornicima biti čvrst i stabilan deo našeg nacionalnog političkog korpusa na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da su i ovog puta, kao i u poslednja dva izborna ciklusa u pokrajini, Srbi jasno poručili da im je dosta političkih podela, ali i da pokušaji pojedinih albanskih političara da našem narodu nameću predstavnike bliske Prištini, samo dodatno homogenizuju Srbe na Kosovu i Metohiji.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."