Igor Simić: Srpska lista zamrzla odnose sa Tačijem

Šef Kancelarije za saradnju sa medijima  i civilnim sektorom Srpske liste Igor Simić potvrdio je za Radio Kosovsku Mitrovicu da je Srpska lista zamrzla sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, zbog, kako kaže “ njegovog pristupa prema Srbima.”

Simić  dodaje da je to „iznuđen potez kojim žele da skrenu pažnju da se prestane sa političkim marifetlucima“.

Kako su ranije preneli pojedini mediji, Srpska lista je Tačiju uputila pismo od osam tačaka u kojem piše da im rezultati postignuti na parlamentarnim i lokalnim izborima daju za pravo da preduzmu sve moguće demokratske korake kako bi ispunili političke misije.

U pismu, za koje Simić kaže da je autentično,  Srpska lista poručuje Tačiju da je njegova dosadašnja politička praksu štetna za prava Srba na Kosovu i Metohiji ističući neformiranje Zajednice srpskih opština…

Precizira se da se u osam tačaka kaže da je Tači odgovoran za loš položaj Srba na Kosovu i Metohiji, da je činjenica da nije ništa učinio kako bi ZSO bila uspostavljena u skladu sa Briselskim sporazumom, da se meša u političke poslove Srba na Kosovu i Metohiji, navode i pokušaj ubacivanja njegovih “agenata u srpski politički korpus”.

Srpaska lista ukazuje i na pritisak na izborni proces u opštini Parteš, zanemarivanje definisanog položaja srpskog jezika, diskriminisanje Srba u institucijama, opšte zanemarivanje problema i interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Stoga obaveštavamo vas i vaš kabinet da je Srpska lista prinuđena da zamrzne svu komunikaciju koja se može povratiti u momentu kada vi prekinete ovakvu političku praksu” kaže se u pismu prenosi Indeksonline.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."