Đurić: Nema štoperice, osim za formiranje ZSO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Priština 1.674 dana “duguje” formiranje Zajednice srpskih opština i da je to “jedina štoperica koja je uključena”.

Đurić je reagovao na informaciju pojedinih medija da su prištinski političari zatražili da se dijalog Beograda i Prištine završi za 18 meseci.

“Očekujem da Priština što pre ispuni svoije obaveze i da njihovi zvaničnici razmišljaju o tome kako će da zasuku rukave i da sednu da rade sa Srbima na KiM, kako bi se ti odnosi unapredili i sprovele njihove obaveze prema Srbima “, rekao je Đurić.

Naglasio je da je važno da Beograd nastavi razgovore sa Prištinom, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbednosti i dobre budućnosti za Srbe i za Albance.

Direktor kancelarije za KiM se osvrnuo i na izjavu bivšeg jugoslovenskog političara Azema Vlasija, da je nezavisnost Kosova nepovratna i neopoziva, istakavši da ima potpuno različite stavove od Vlasija.

“Verovatno bi Vlasiju kao nekadašnjem članu Centralnog komiteta današnja situacija izgledala kao naučna fantastika, a siguran sam da će okolnosti za 25 godina biti bitno drugačije. Radićemo vredno na tome da za Srbiju situacija bude neuporedivo bolja nego što je danas”, rekao je Đurić.

 
On je dodao da je potrebno da verujemo u našu poziciju koja je, kako kaže, utemeljena na pravu i na pravdi kao i na uverenju najvećeg dela našeg naroda.

Đurić je danas prisustvovao panel diskusiji posvećenoj stogodišnjici potpisivanja Krfske deklaracije i nastanku Jugoslavije u okviru konferencije Beogradski strateški dijalog.

Izvor: RTS, Tanjug

Comments

Pročitaj još