Pomoć iz Vojvodine za Narodne kuhinje na KiM

Vlada Vojvodine poklonila je Narodnoj kuhinji u Prekovcu 22 tone brašna i šleper mešovite robe: mesnih prerađevina, ćebadi, obuće i drugih neophodnih artikala, kao pomoć najsiromašnijim žiteljima novobrdskog kraja.

Pokrajinska vlada poslala je i šleper stočne hrane  za potrebe farme Humanitarne organizacije „Majka devet Jogovića” koja se stara o korisnicima Narodne kuhinje Eparhije Raško-prizrenske.

Ova pomoć namenjena je i za više od 50 osnovaca koji nastavu pohađaju u isturenim odeljenjima u brdskoplaninskim područjima opštine Novo Brdo.

„Vlada Vojvodine, ali i ostali, imaju obavezu da brinu o najsiromašnijim građanima Kosova i Metohije. Uvek ćemo naći mogućnosti i sredstva da pomognemo našim najugroženijim sunarodnocima”, rekao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

Direktorka Humanitarne organizacije „Majka devet Jugovića” Svetlana Stević kaže da je ovom donacijom omogućeno funkcionisanje narodnih  kuhinja na KiM do kraja godine.

„Sada možemo da odahnemo na trenutak, jer smo, zahvaljući pomoći iz Vojvodine, uspeli da podmirimo potrebe naših najugroženijih korisnika do kraja godine”, izjavila je Stevićeva.

Narodne kuhinje Kosova i Metohija, o kojima se brine Humanitarna organizacija „Majka devet Jugovića”  pripremaju  jedan obrok dnevno za blizu dve hiljade korisnika širom KiM, a samo u Prekovcu, jednom od najsiromašnijih sela  novobrdske opštine, svakog dana podeli se više od 700 obroka.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još