Tači: Pitanje nestalih biće prioritet u Briselu

Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas da se očekuje da dijalog između Kosova i Srbije dobije veći kvalitet i dodatnu dinamiku, a u okviru njega će se obuhvatiti i pitanje nestalih.
Tači je ovo rekao na sastanku sa predstavnicima udruženja porodica nestalih lica iz albanske i srpske zajednice, Bajramom Ćerkinijem i Miloradom Trifunovićem.

„Predsednik Kosova Hašim Tači istakao je se očekuje da dijalog između Kosova i Srbije dobije veći kvalitet i dodatnu dinamiku, a u okviru njega će se obuhvatiti i pitanje nestalih“, navodi se u saopštenju predsednoštva.

Dodaje se da su predstavnici udruženja porodica nestalih lica iz albanske i srpske zajednice, Bajram Ćerkini i Milorad Trifunović obavestili kosovskog predsednika o Izvornom centru za nestala lica i o uspehu udruženja u promovisanju dijaloga i saradnji među porodicama nestalih lica svih etničkih pripadnosti.

„Tači je rekao da je pitanje nestalih lica uvek u agendi institucija i garantovao je da će državne institucije Kosova tvrdoglavo tražiti da bude konkretnih rezultata u rasvetljavanju sudbine svih nestalih lica“, zaključuje se u saopštenju.

|Izvor: Radio Kim, saopštenje

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."