• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Poništavanje rezultata izbora u Partešu politička odluka Prištine

 

Poništavanje rezultata izbora u opštini Parteš je politička odluka Prištine kojom se na najgrublji način zadire u izbornu volju građana srpske nacionalnosti, navode iz kancelarije za saradnju sa medijima i civilnim sektorom Srpske liste.

“Izborni panel za žalbe i predstavke stavio se u službu onih koji žele da u srpskim opštinama, mimo volje naroda, instaliraju poslušnike čiji bi zadatak bio da rade protiv interesa srpskog naroda” navode iz Srpske podsećajući da je prema podacima Centralne izborne komisije,  kandidat Srpske liste Dragan Petković osvojio 59 odsto glasova.

“Ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste ne može se poništiti postizbornim pseudopravnim marifetlucima, jer niko ne može da pobedi volju naroda. Srpska lista će pobediti na svim izborima, koliko god puta oni bili ponavljani, jer srpski narod je nedvosmisleno stao iza nas i naučio da pobeđuje, i ništa i niko mu više to ne može oduzeti. A političke posledice ovakvog neiskrenog odnosa prema Srpskoj listi i srpskom narodu osetiće svi oni u Prištini koji misle da ćemo biti samo dekor u institucijama.

Jasno i odlučno ćemo se izboriti za položaj i prava koja pripadaju srpskom narodu na Kosovu i Metohiji” kaže se u saopštenju dostavljenom našem radiju.

Ranije danas, Izborni panel za žalbe i predstavke doneo je odluku da se ponište izbori u Partešu zbog “narušavanja integriteta izbora kao rezultat finansijske nagrade sa ciljem dobijanja podrške birača”.  Panel je odlučivao na osnovu žalbe kandidata za gradonačelnika iz političkog subjekta GI “Narodna sloga” Nenada Cvetkovića. Odluka je detaljno obrazložena.

Comments

Pročitaj još