Večeras prvi koncert u okviru projekta fakulteta umetnosti “Susretanja”.

Koncertne aktivnosti profesora i studenata fakulteta umetnosti Prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, počinju večeras prvim koncertom umetničke muzike od devet koliko će ih biti tokom trajanja projekta.

 

Jedna od izvodjaca Aleksandra Trajković, inače prodekan za nastavu na muzičkom odseku fakulteta umetnosti kaže za naš program ,da su došli na ideju  da koncepiranjem jednog projekta i predstavljanjem umetničke muzike i likovnih ostvarenja, pre svega prikažu njihovu saradnju sa umetnicima i profesorima sa drugih Univerziteta.

Tako večeras Aleksandra svojim koncertom sa Jovanom Stošić, koncert majstorom i studentom doktorskih studija otvara “Susretanja”,projekat u koji su se mnogi studenti i afirmisani umetnici uključili bez novčane naknade. Dovoljno je samo najaviti koncert 12.decembra kada će nastupiti Kamerni gudački kvartet , a pored toga biće još brojnih iznenadjenja.

Ester Milentijević,prodekan za nastavu na likovnom odseku podseća da im je neprestano cilj da rade zajednički na interdisciplinarnosti, čime čvrsto vezuju sve muzičke stvaraoce i studente koji se ostvaruju na polju muzike ali takodje i na polju likovne i primenjene umetnosti. To će upravo dokazati i radom na ovom projektu koji će zajednički realizovati do 31. maja iduće godine, dodala je Milentijević

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."