Unmik važan za opstanak Srba i drugih nealbanaca na Kosovu

, Šef diplomatije Ivica Dačić i šef Unmika Zahir Tanin ocenili su u Beogradu da je angažovanje te misije, u nesmanjenom obimu, ključno za opstanak, normalan i dostojanstven život Srba i drugih nealbanaca na Kosovu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Tanin je došao u posetu Beogradu pred sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o radu Unmika.

Dačić je, u kontekstu pokušaja izmene formata sednica Saveta bezbednosti UN o radu Unmika, naveo da je za Srbiju i za stabilnost u regionu veoma važno nastaviti sa redovnim i transparentnim razmatranjem svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji dok je na snazi rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999. godine.

Dačić i Tanin su razgovarali i o stanju na Kosovu, perspektivi dijaloga Beograda i Prištine i delovanju Unmika.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."