Rikalo obećao pomoć vinogradarima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenad Rikalo u pratnji generalnog sekretara, Kaplana Haljimija, posetio je Institut za vinogradarstvo i vinarstvo i Udruženje vinogradara i proizvođaća “Enologija” u Orahovcu, i bliže su se upoznao sa aktivnostima u sektoru vinogradarstva, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i ruralnog razvoja.

Tokom ove posete,  ministar Rikalo ih je upoznao i sa programima podrške ministarstva za narednu godinu, gde je pokazao  da će sektor vinogradarstva naći podršku ministarstva, kako kroz neizbežne grantove tako i kroz subvencije. 

S obzirom na značaj ovog sektora, ministar je rekao da će MPŠRR kontinuirano investirati  u ovaj sektor u cilju poboljšanja sortne strukture, čime će uticati na stimulisanje izvoza na inostrana tržišta.

S druge strane, predstavnici vinogradarskog i vinarskog entiteta i udruženja “ Enologija” zahvalili su ministru na poseti i pokazali da je podrška ministarstva poslednjih godina doprinela poboljšanju kvaliteta, proizvodnje tehnologije i drugim uslovima rada. Takođe, ministar Rikalo posetio je vinske podrume”Kameni dvorac” i “Hadžijaha”, gde je  video postupak proizvodnje i prerade vina .

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."