Rikalo obećao pomoć vinogradarima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Nenad Rikalo u pratnji generalnog sekretara, Kaplana Haljimija, posetio je Institut za vinogradarstvo i vinarstvo i Udruženje vinogradara i proizvođaća “Enologija” u Orahovcu, i bliže su se upoznao sa aktivnostima u sektoru vinogradarstva, navodi se u saopštenju ovog Ministarstva poljoprivrede,šumarstva i ruralnog razvoja.

Tokom ove posete,  ministar Rikalo ih je upoznao i sa programima podrške ministarstva za narednu godinu, gde je pokazao  da će sektor vinogradarstva naći podršku ministarstva, kako kroz neizbežne grantove tako i kroz subvencije. 

S obzirom na značaj ovog sektora, ministar je rekao da će MPŠRR kontinuirano investirati  u ovaj sektor u cilju poboljšanja sortne strukture, čime će uticati na stimulisanje izvoza na inostrana tržišta.

S druge strane, predstavnici vinogradarskog i vinarskog entiteta i udruženja “ Enologija” zahvalili su ministru na poseti i pokazali da je podrška ministarstva poslednjih godina doprinela poboljšanju kvaliteta, proizvodnje tehnologije i drugim uslovima rada. Takođe, ministar Rikalo posetio je vinske podrume”Kameni dvorac” i “Hadžijaha”, gde je  video postupak proizvodnje i prerade vina .

 

Comments

Pročitaj još