Pobeda Srpske u Štrpcu i u Kosovskom Pomoravlju

Kandidat Srpske liste za predsednika opštine Štrpce Bratislav Nikolić ubedljivo je pobedio na juče održanim lokalnim izborima. Nikolić je dobio gotovo dvotrećinsku podršku birača jer je za njega glasalo 74,02 odsto izašlih glasača u ovoj multietničkoj opštini.

Prema preliminarnm podacima Centralne izborne komisije (CIK) kandidat Srpske liste za predsednika opštine Ranilug Vladica Aritonović pobedio je na lokalnim izborima već u prvom krugu osvojivši 77,62 odsto glasova. Na drugom mestu je Bojan Arsić iz Progresivno demokratske stranke sa osvojenih 11,48 odsto

U opštini Novo Brdo, prema nepotpunim podacima CIK-a, Srpska lista je takođe pobedila već u prvom krugu. Njen predstavnik Svetislav Ivanović osvojio je 54,97 odsto, skoro duplo više nego njegov protivkandidat Bajruš Imeri iz Demokratskog saveza Kosova koji je dobio 28,70 odsto glasova.

U opštini Parteš, kandidat za predsednika opštine ispred Srpske liste Dragan Petković pobedio je osvojivši 58,95 odsto, dok je njegov jedini protivkandidat iz Narodne sloge Nenad Cvetković osvojio 41,05 odsto.

U opštini Klokot, gde je zabeležena najveća izlaznost na celom Kosovu od blizu 62 odsto, za gradonačelnika će se ići, najverovatnije u drugi krug. Prema preliminarnim podacima CIK-a najviše glasova osvojio je kandidat Srpske liste Strahinja Spasić 42,08 odsto, ispred kandidata Građanske inicijative Klokot – Vrbovac Božidara Dejanovića koji je dobio 37,62 odsto glasova izašlih birača.

 

Očekuje se da će CIK izaći sa potpunim podacima u narednih par dana, kada se budu prebrojali I uslovni glasovi,  odnosno glasovi putem pošte i glasovi osoba sa posebnim potrebama.

Comments

Pročitaj još