Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

Na Kosovu i Metohiji danas se održavaju lokalni izbori, nakon kampanje koja je trajala mesec dana.

Sva biračka mesta otvorena su na vreme,a glasanje protiče bez problema. U Kosovskoj Mitrovici zabeležen je masovan izlazak građana u ranim jutarnjim satima.

Biračka mesta zatvaraju se u 19h i svima koji su ušli na biračko mesto u 19h biće omogućeno da glasaju.

Kosovska Centralna izborna komisija  saopštila je da će na izborima učestvovati 91 politički subjekt – 35 političkih partija, jedna koalicija, 30 građanskih inicijativa i 25 nezavisnih kandidata.

U birački spisak upisano je ukupno 1.890.952 birača, a glasaće se u 38 opština. U  Severnoj Mitrovici, broj upisanih birača je 21.797.

 

 

U Kosovskoj Mitrovici jutros u 7h, šest biračkih centara otvoreno je na vreme, dok se sa otvaranjem sedmog biračkog centra – Gornji Suvi Do kasnilo oko 45 minuta iz tehničkih razloga, rekao je jutros Slobodan Dimitrijević, predsednik Opštinske izborne komisije.

„Obzirom da je to biračko mesto sa 177 glasača, neće biti većih problema. U krajnjoj liniiji, ukoliko bude bilo potrebe, produžićemo glasanje za tih 45 minuta“, rekao je Dimitrijević.

On je dodao da je odziv birača u prvim satima odličan i da se nada da će izborni dan proteći bez problema.

Sva glasačka mesta u biračkom centru  u STŠ Mihajlo Petrović Alas otvorena su na vreme.  U ovom biračkom centru glasa se na osam biračkih mesta.

 

Comments

Pročitaj još