• Početna>
  • Vesti>

Završna konvencija Srpske liste u K. Mitrovici: Vreme je za mudre odluke

U Kosovskoj Mitrovici danas je održana završna konvencija Srpske liste pred lokalne izbore koji će na Kosovu  biti održani u nedelju 22. oktobra.

U prepunoj sali Mitrovačkog dvora, članovima i simpatizerima ove političke opcije, poslednjeg dana predizborne kampanje obratio se kandidat Srpske liste za gradonačelnika ove opštine Goran Rakić, koji je poručio građanima da je ovo vreme za mudre odluke.

„Vreme u kome živimo od nas traži strpljivost, neizmerno poverenje, razumevanje i donošenje mudrih odluka , kako bismo išli napred ka zacrtanim ciljevima. Ponosan sam, jer Vlada Srbije  i predsednik Aleksandar Vučić  stoje iza Srba na Kosovu i Metohiji i iza Srpske liste podržavajući naše zajedništvo i našu borbu da istrajemo n ovim prostorima“, rekao je Rakić

On je još jednom pozvao sve sugrađane da 22. izađu na izbore i podrže Srpsku listu jer je to podrška državi Srbiji.

Na konvenciji je govorio i ministar prosvete nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević koji je poručio da  je težnja tog  ministarstva da  Univerzitet u Prištini bude jedan od blistavijih u zemlji.

„To ćemo učiniti na delu.  Sarađivaćemo tesno i često i kada prođu ovi izbori, čeka nas ogroman posao. Imate svu moju podršku i reč da ćemo u narednom periodu, sve što sada radimo, podići na viši nivo“, rekao je Šarčević.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da niko ne može da nam oduzme vezu sa državom Srbijom i da niko ne može, nakon svega što je srpski narod proživeo  da ga slaže.

„Nećemo dozvoliti da nas pobede. Pobeda je naša. Pobeda je Srpska. Ja vrlo dobro znam kao i predsednik i Vlada Srbije, da mi, time što smo organizovali novaj naš državni, politički projekat koji se zove Srpska lista, preuzimamo na sebe veliku odgovornost – ne samo da pomažemo, nego i da kontrolišemo. Da se trudimo da naše institucije ovde, ne budu samo table i platni spiskovi, nego i da rade ono od čega zavisi naša sudbina  naš opstanak na Kosovu i Metohiji“, poručio je Đurić.

On je još jednom apelovao na građanstvo da bude složno i jedinstveno pruži podršku Srpskoj listi.

Ispred  kandidata za odbornike, prisutnima su se obratili Aleksandar Spirić i Jasmina Dedić. Oni su pozvali sugrađane da daju svoj glas Srpskoj jer je ona garant očuvanja veze sa Srbijom i da podrže njihovog kandidata za gradonačelnika Gorana Rakića ističući, kao njegov najjači adut to što je „dobar čovek i prijatelj“.

Današnjom konvencijom u Kosovskoj Mitrovici završavaju se predizborne aktivnosti  kandidata. Predizborna tišina počinje u ponoć između petka i subote i trajaće do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 22. oktobra.

Comments

Pročitaj još