Bojić: U nedelju poseban operativni plan policije

Regionalna direkcija policije Mitrovica Sever sprovodiće u nedelju, 22. oktobra na dan lokalnih izbora poseban operativni plan, uz angažovanje oko 450 policijskih službenika i kompletan starešinski kadar. U svim policijskim stanicama biće stacionirani i dežurni tužioci.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže za Kontakt Plus da  operativni plan za nedelju  uključuje i mobilne i statične patrole, kao i obezbeđenje biračkih mesta.

Već  u subotu ujutro, od 3 sata policijski službenici će biti na biračkim mestima.

“Tokom sprovođenja ovog operativnog plana, biće angažovano oko 450 policijskih službenika koji će dobiti svoje konkretne zadatke, kao i kompletan starešinski kadar Regionalne direkcije policije Mitrovica Sever”, rekao je Bojić.

On je dodao da će u svim  policijskim stanicama  biti stacionirani i dežurni tužioci.

“U svakoj policijskoj stanici biće i dežurni tužilac. U slučaju potrebe ili izvršenja nekog krivičnog dela policija će se konsultovati sa nadležnim tužiocem radi preduzimanja daljih mera”, kazao je Bojić.

Na Kosovu u ponoć počinje predizborna tišina uoči održavanja lokalnih izbora. Srbi će moći da glasaju u 10 opština u kojima su većina.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još