• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Srbi treba da znaju ko čini antisrpsku koaliciju na predstojećim izborima

U saopštenju Srpske liste koje nam je dostavljeno navodi se da je ” Demokratska stranka  u proteklih deceniju i po bila politička centrala čitave plejade političara koji će u istoriji ostati upamćeni samo po tome što su veoma dosledno i sistematski slabili poziciju srpskog naroda i države Srbije na Kosovu i Metohiji i pravili pogubne ustupke na račun nacionalnih interesa koje im često niko nije ni tražio”.
“Demokratska stranka je bila krovna politička organizacija i Vuka Jeremića i Borka Stefanovića i brojnih drugih neodgovornih i nedozrelih političara, kojima je Kosovo i Metohija služilo samo kao praktična vežba u dodvoravanju zapadnim diplomatama u Beogradu.
Ta stranka, iako pomenuti danas nisu njeni članovi, deli odgovornost za pogubne i kapitulantske aranžmane pravljene na račun srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a podrškom Oliveru Ivanoviću pokazuje da ostaje verna takvoj politici. Demokratska stranka otvoreno se pridružila snagama koje rade na slabljenju političkog jedinstva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i takvo delovanje ne može se ničim pravdati, čak ni slepom i iracionalnom mržnjom prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci ili Srpskoj listi.
Dobro je da su veze Ivanovića i Demokratske stranke obnovljene i ozvaničene, jer Srbi na Kosovu i Metohiji i čitava srpska javnost treba da sasvim jasno znaju ko čini antisrpsku koaliciju na predstojećim lokalnim izborima.
Srpska lista će na tim izborima pobediti i Ivanovića i Demokratsku stranku i njihove sponzore i nalogodavce, jer, na sreću, srpski narod na Kosovu i Metohiji i dalje ima pravo glasa, iako je pravo čudo da mu i ono nije oduzeto tokom njihove štetočinske vladavine” navodi Srpska u saopštenju.

Demokratska stranka saopštila je danas da je donela jednoglasnu odluku da na lokalnim izborima 22. oktobra na Kosovu i Metohiji podrži Građansku inicijativu „Srbija, demokratija, pravda“ i njenog lidera Olivera Ivanovića kao kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice.

Comments

Pročitaj još