Đurić sa Kristijanom Helbahom

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa izaslanikom za Jugoistočnu Evropu Ministarstva inostranih poslova Savezne Republike Nemačke Kristijanom Helbahom.
Đurić je Helbaha informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, kao i unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, koji je u Srbiji pokrenut na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića.
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju još jednom je potvrdio posvećenost Beograda dijalogu sa Prištinom, kao i doslednu opredeljenost za rešavanje svih nesuglasica u regionu političkim i diplomatskim sredstvima.

Đurić je sagovorniku preneo da Beograd ceni poziciju i podršku nemačkih partnera kada je reč o procesu evrointegracija Srbije,navedeno je u saopštenju Kancelarije za KiM.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."