K. Mitrovica: Otvorena gradska garaža “Sutjeska”

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić danas su otvorili novu javnu garažu u Sutjeskoj ulici.
Garaža na dva nivoa obezbeđuje parking mesta za 68 vozila. Naplaćivanje će se vršiti po satu, na dnevnom, mesečnom, višemesečnom ili godišnjem nivou, objašnjava direktor Direkcije za stambeni i poslovni prostor Dušan Dimitrijević.
„Ovo je druga javna garaža koju otvaramo u Kosovskoj Mitrovici. Prva je garaža „Filip Višnjić“ na ulasku u Kosovsku Mitrovicu i zajedno sa ovom u centru grada, sada imamo 124 parking mesta. Na ovaj način smo postigli veliki cilja a to je smanjenje saobraćajne gužve u gradu“, kaže Dimitrijević.
Dimitrijević kaže da će građani koji budu iznajmljivali parking mesto po satu, na dnevnom ili mesečnom nivou, koristiti 34 mesta na gornjem spratu, dok su mesta u prizemlju rezervisana za godišnje pretplatnike i vlasnike garaža koje su se nalazile na mestu sadašnje javne garaže.

Gradonačelnik Opštine Severna Mitrovica Goran Rakić kaže da se ulaganje u infrastrukturne projekte nastavlja.
„Već je primetno poboljšanje u gradskom saobaraćaju. Nakon otvaranja autobuske stanice ovo je još jedan projekat koji će dodatno smanjiti gužvu u gradu i poboljšatio kvalitet života građana“, istakao je Rakić.
Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić kaže da je otvaranje ovakvog objekta rezulat složnog, timskog rada.
On je istakao značaj podrške i predsednika Srbije i Kancelarije za KiM .
„Verujem da ćemo uz tu podrškui dalje raditi jer ovom gradu trebaju još dve ovakve garaže, ako ne i većeg kapaciteta. Puna podrška države Srbije je prisutna i ne smemo dozvoliti da ona u narednom periodu bude raskinuta“, kaže Spirić.
Javna garaža „Sutjeska“ radiće 24 časa a cena iznajmljivanja parking mesta je 40 dinara za sat, 240 dinara za dan ili 3600 dinara za mesec dana.

Comments

Pročitaj još