Srpska lista Leposavić: PKS Jablanovića dovodi na rub egzistencije sve koji su uz Srbiju

Srpska lista Leposavić, uputila je saopštenje našoj redakciji koje prenosimo u celosti.

“Teško je poverovati da albanska politička Partija kosovskih Srba, koju predvodi kriminalni interesni klan porodice Jablanović, dovodi na rub egzistencije sve one koji su uz svoju državu Srbiju, ostavljajući ih na “milost” Prištine, bez posla, socijalne pomoći, pa čak i krova nad glavom.
Neistine koje pokušavaju da plasiraju u javnost, pokušavajući da izazovu tenzije i podelu među Srbima na Kosmetu, i tako skrenu pažnju sa svoje potpune političke dezorijentacije i kriminalnih aktivnosti, jasno pokazuju koliko je za njih nebitan ostanak i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji.
Srpska lista je u Leposaviću glavni faktor održavanja političkog mira i sigurne budućnosti Srba na ovom prostoru, a građane pozivamo da se suprotstave lažima kriminalno klana Jablanović, koji na sve moguće načine pokušava da razbije jedinstvo naših građana. U čijem to interesu rade, nije teško zaključiti” navodi iz Srpske liste Leposavić.

Kako objavljuje Kossev portal, sinoć je oko 2:20, u policijsku stanicu u Leposaviću, došlo  četiri aktivista Partije kosovskih Srba i prijavili da su ih aktivisti Srpske liste napali ispred cafe bara “Džez”., nakon što  su  lepili predizborne plakete.

Policija je izvršila fotografisanje mesta dogadjaja  i alko test,  a pošto su lica  “bila pod dejstvom alkohola”,  rečeno im je da po “otrežnjenju” dođu u policijsku stanicu i daju izjave.Policija nije navela nikakve detalje o navodnim počiniocima, a tuzilac je utvrdio da u ovom incidentu nema elemenata krivicnog dela.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, Kossev

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."