Potpredsednik Skupštine Kosova Slavko Simić: Podrška NDI veoma važna

Potpredsednik Skupštine Kosova  Slavko Simić, sastao se danas sa direktorom Nacionalnog demokratskog instituta za Centralnu i Istočnu Evropu, Robertom Benjaminom, i direktorom  NDI na Kosovu,  Aleksandrom Čavaria.

U saopštenju poslaničkog kluba Srpske liste navodi se da je Simić informisao Benjamina o trenutnoj situaciji i položaju srpskih predstavnika u Skupštini, kao i o konkretnim koracima koje Srpska lista kao najjača politička partija na Kosovu, planira da preduzme, kako bi poboljšala položaj srpske zajednice na Kosovu.

Simić je  naglasio da je podrška NDI u tom procesu veoma važna i da kroz zajedničku saradnju nastave jačanje političkog i institucionalnog kapaciteta političkih predstavnika na lokalnom i centralnom nivou.

Robert Benjamin je naglasio da će NDI nastaviti pružati podršku jačanju demokratskih institucija i svim zajednicama na Kosovu, kroz različite projekte u budućnosti.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."