Đurić sa Bratuom o organizovanju lokalnih izbora na KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa šefom misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Janom Bratuom, sa kojim je razgovarao o organizovanju lokalnih izbora u pokrajini, zakazanih za 22. oktobar.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Đurić je istakao da je važno da ti izbori proteknu u demokratskoj atmosferi i da se spreče eventualne nepravilnosti i pokušaji osporavanja biračkog prava interno raseljenim Srbima koji će tog dana glasati na Kosovu i Metohiji.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju izrazio je zabrinutost zbog nastojanja pojedinih političkih stranaka u opštinama sa srpskom većinom da veštački stvore atmosferu napetosti i unapred delegitimizuju izborni proces.

Đurić je još jednom zahvalio Bratuu na njegovom ličnom angažovanju na zaštiti prava i položaja srpskog naroda u pokrajini.

Izvor,TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."