• Početna>
  • Vesti>

Koncert Niškog simfonijskog orkestra danas u Kosovskoj Mitrovici

Niški simfonijski orkestar održaće koncert u Kosovskoj Mitrovici danas u 17 časova u sali Mitrovačkog dvora.

Niški simfonijski orkestar, osnovan 1953. godine, jedna je od najznačajnijih institucija kulture u Srbiji i jedini simfonijski orkestar u zemlji izvan Beograda.

Na repertoaru orkestra nalaze se dela od baroka do muzike XX veka, kao i vokalno – instrumentalna dela, opere i kamerna muzika. Niški simfonijski orkestar je u svojoj bogatoj koncertnoj delatnosti nastupao u Beogradu, Novom Sadu, Podgorici, Skoplju, Mostaru, Rumuniji, Bugarskoj, Italiji, Austriji, kao i na značajnim festivalima kao što su: Dubrovačke letnje igre, Mokranjčevi dani u Negotinu, Olimpus festival u Grčkoj i dr.

Niški simfonijski orkestar je osnivač i organizator Niških muzičkih svečanosti (NIMUS), značajnog festivala koji ima 30 godina dugu tradiciju. Za svoj rad Niški simfonijski orkestar je dobitnik značajnih nagrada i priznanja od kojih izdvajamo: Nagradu Oslobođenja grada Niša, Zlatnu značku Jugoslovenskih Horskih Svečanosti i Zlatnu plaketu Kulturno – prosvetne zajednice Srbije.

Organizatori koncerta su Studentski centar „Priština“ – Kosovska Mitrovica, Pokrajinski kulturni centar i Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica.

Ulaz je slobodan.

Comments

Pročitaj još