• Početna>
  • Vesti>

Jevtić: Tražimo formiranje opštine Prilužje-Plemetina

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić posetio je danas Plemetinu i Prilužje. Jevtić je u Plemetini obišao vrtić „Kosovski božuri“ i deci u ovom vrtiću poklonio školski pribor i na njihov zahtev dvd plejer.
U Prilužju je obišao Osnovnu školu „Vuk Karadžić“ i s nastavnim osobljem razgovarao na koji način može da doprinese da đaci i nastavno osoblje imaju bolje uslove za rad.
Tokom obraćanja okupljenim meštanima Prilužja, Jevtić je rekao da uvek i svuda govori o životu građana na ovim prostorima, ma koje mesto da poseti pa će tako biti i u Prilužju danas, i istakao da zahteva formiranje nove opštine Plemetina-Prilužje ne zbog politike i iz politikih razloga već zbog budućnosti i života.
„ Mi zahtevamo da se formira nova opština Plemetina – Prilužje, mi to tražimo zbog života. Tražimo da bi vaš život ovde bio lakši. To nije politička tema, to je životno pitanje na koji način ćemo rešavati probleme koje vi imate “, kazao je Jevtić
Formiranjem nove opštie rešićemo goruće probleme koje mesta Plemetina i Prilužje ali i Babin Most, Crkvena Vodica i Gojbulja imaju, kao što je vodosnabdevanje, odnošenje smeća, na koji način će mladi imati budućnost i perspektivu zapošljavanja, istakao je Jevtić danas u Prilužju.
„ Sa ovog mesta danas poručujemo da je potreba za formiranjem nove opštine Plemetina-Prilužje, potreba budućnosti, života i suživota u ovom kraju. Mi ćemo na tome insistirati i očekujem pomoć i puno razumevanje onih koji mogu da pomognu da se to i dogodi, da sa ovog mesta u što skorije vreme govorimo na koji način može opština Prilužje da pomogne da se određene stvari rešavaju i to će biti jedan od prioriteta u radu Srpske liste unutar kosovskih institucija“, poručio je ministar Jevtić.
Jevtić je istakao da je problema puno i da će se truditi da probleme rešava jedan po jedan jer će se jedino na taj način opstati i u budućnosti biti više Srba na Kosovu. Jevtić je izrazio nadu da će se i u termoelektrani Obilić u što skorije vreme uposliti mladi srpske i romske nacionalnosti iz ovog kraja.
Zahvalio se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću u direktoru Kancelarije za Kosovo Marku Đuriću na podršci koju pružaju u rešavanjeu problema srspkog naroda na ovim prostorima.
Ministar je iz Prilužja pozvao na mir i suživot sa Albancima jer, kako je rekao, „to je ključ rešavanja svih problema i boljeg života za sve narode na Kosovu”, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još