• Početna>
  • Vesti>

Narodno pozorište Priština i “Revizor” večeras u Štrpcu

Narodno pozorište Priština nastavlja program redovnim izvođenjem predstava sa svog repertoara u svim sredinama na Kosovu i Metohiji i uspostavljanja institucionalne saradnje sa drugim kulturnim institucijama u Pokrajini.

Večeras u 19:30 u Domu kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu izvešće predstavu „Revizor” Nikolaja Gogolja. Ovo klasično delo ruskog realizma režirao je Maurisi Fare, švajcarski reditelj rodom iz Katalonije koji radi kao art direktor Monbižu teatra u Berlinu.
Predstava „Revizor“ Narodnog pozorišta u Prištini je inače dobila specijalnu nagradu kritike na Festivalu „Joakim Vujić“ održanom u Gračanici 2016. godine a glumac ovog ansambla Milan Vasić nagradu za najboljeg glumca za ulogu u ovoj predstavi.
U predstavi, pored glumaca iz ansambla Narodnog pozorišta Priština, Milana Vasića, Anike Grujić, Bojana Stojčetovića, Jasmine Stoiljković i Nebojše Đorđevića, igraju i gostujući saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihailović, Igor Filipović i Bojan Veljović. Scenograf je Goran Stojčetović a kostimograf Sara Bradić.

Karte po ceni od 200 dinara mogu se nabaviti u Domu kulture „Sveti Sava“ u Štrpcu.

Comments

Pročitaj još