Đurić: Da budemo verni sebi, porodici i crkvi

Srbi sa Kosova i Metohije treba da budu verni sebi, svojim porodicama i svojoj crkvi. Doći će bolje vreme ako budemo čvrsti i složni, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić tokom svoje prve posete manastiru Draganac u Kosovskom Pomoravlju.

„Obnovom ovog manastira želimo da pokažemo istrajnost i upornost da ostanemo i opstanemo, kao i da složno i solidarno gradimo našu duhovnu kuću. Što se više budemo okupljali oko naših duhovnih svetinja bićemo snažniji da odolimo ekonomskim i političkim izazovima“, istakao je Marko Đurić

Iguman manastira  arhimandrit Ilarion zahvalio je na svesrdnoj pomoći Kancelarije Eparhiji Raško-prizrenskoj i manastiru Draganac u poslednjih pet godina, ali i moralnoj podršci.

U manastiru Draganac Marka Đurića dočekalo je više desetina vernika iz Kosovskog Pomoravlja.

 

Izvor TV Most

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."