• Početna>
  • Vesti>

Gradonačelnik Vučina Janković se obratio gradjanima Zvečana

Poštovani građani Zvečana,počinje svoje obraćanje u saopštenju koje je danas dostavljeno našoj redakciji, gradonačelnik Zvečana Vučina Janković :

Ovih dana mogli ste da pročitate kako oni koji su vas pljuvali 2013. godine i kleli vas i vašu decu samo zato što sledite državnu politiku i izlazite na izbore, sada vas pozivaju da glasate za njih. Bez stida i srama, i bez izvinjenja.  I tada, dok su vas pljuvali, oni su trošili pare od donacija i budžeta kosovske opštine Zvečan.

Mogli ste i da pročitate kako su oni za 12 godina svoje vladavine od Zvečana napravili metropolu. Samo ne znam koja to metropola ima nezavršen starački dom građen u Srbovcu na koji je potrošeno 12 miliona evra, nazavršene sportske terene za koje su novac dobili i od USAID-a i od Vlade Republike Srbije,nezavršenu deponiju na Balabanu zbog koje,na osnovu tužbe sada moramo da isplatimo milionske iznose., nikada izgrađenu fabriku makarona,za koju su dobili ogromne donacije, a vodovod koji pominju je projekat koji su oni potpisali i našu opštinu zadužili sa 4 milona evra, isplaćujući sav novac pre nego što je bilo šta urađeno.

Pominju neku „zonu sumraka“ a zaboravljaju da u vreme njihove strahovlade svi koji nisu bili uz njih bili su na meti nasilnika. 29 zapaljenih automobila možda za njih ne znači ništa , ali za 29 porodica je značilo nesigurnost, patnju i strah!

Četiri godine je prošlo od prethodnih lokalnih izbora i Zvečan je i dalje tu gde jeste, ponosan, sačuvan i unapređen. Uspeli smo da barjak slobode sa Zvečanske kule sačuvamo zato što smo ostali složni, hrabri ali i mudri.

Danas možemo da pričamo o radnim mestima i razvoju, a ne o barikadama, sukobima i povređenim sugrađanima. Započeli smo projekte koji će u narednoj godini otvoriti više od 260 radnih mesta. Jer mi ne govorimo prazne priče, iza nas stoje dela uspešno smo započeli i privodimo kraju projekat  Rajske Banje koji će umnogome doprineti razvoju turizma u Banjskoj,obnovljen je i  sam manastir Banjska i pokrenut pogon proizvodnje piva,Dom zdravlja smo renovirali i opremili najsavremenijom dijagnostičkom aparaturom,sve  škole na teritoriji opštine Zvečan su kompletno renovirane od temelja do krova,obdanište je renovirano i opremljeno po najsavremenijom standardima,urađena je pešačka staza do brda Zvečan,postavljeno je više od 60 novih uličnih lampi i po prvi put su SVE stambene zgrade u Zvečanu dobile nove fasade. Prvi put Zvečan ima dečje igralište, prvi put je zamenjen sekundarni vodovodni i kanalizacioni sistem i po prvi put očišćen i rekonstruisan bazen za pijaću vodu… Prvi put u poslednjih 50 godina!”naglašava u saopštenju Janković.

Comments

Pročitaj još