Srpska lista: Deo laži Olivera Ivanovića

Srpska lista Kosovska Mitrovica izdala je saopštenje pod nazivom “Deo laži Olivera Ivanovića” koje prenosimo u celosti.

“Srpska lista je nastala kao nasušna potreba Srba za uspostavljanjem političkog jedinstva zarad odbrane interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, i poslednji rezultati na izborima potvrđuju da smo u tome uspeli jer je glas Srpskoj listi dalo više od 90% Srba u pokrajini.
Naravno, ovo jedinstvo je trn oku svima koji bi voleli da Srba na Kosovu i Metohiji nema, da od srpskog naroda ostanu samo oni koji će slepo slušati svoje mentore u Prištini, stranim ambasadama i obaveštajnim službama. Više je nego sramno da ovih dana Srpsku listu najviše napadaju Samoopredeljenje Aljbina Kurtija i kandidat za odbornika i gradonačelnika Oliver Ivanović.
U tim napadima Ivanović se služi najstrašnijim lažima, valjda pokušavajući da se dodvori mentorima u Prištini i međunarodnim sponzorima, koji će ga nesumnjivo podržati na ovim izborima kao i onda kada je sa njima potpisao dogovor o “Zoni poverenja” kojima se hiljade Albanca naselilo u srpski deo Kosovske Mitrovice i poremetilo etničku ravnotežu, a selo Suvi Do predao na upravu njegovom prijatelju Bajramu Redžepiju, čiji je grob obišao pre nekoliko dana.
Ovih dana Ivanović bezočno laže kako Srpska lista nema kvalitetne ljude, kako „nema profesore, doktore i intelektualce na svojoj listi“. U prilogu vam dostavljamo listu kandidata Srpske liste sa koje se jasno razotkrivaju laži Ivanovića, i gde se jasno može videti da na listi od 21 kandidata imamo tri doktora nauka, koji su godinama univerzitetski profesori, imamo tri doktora medicine tj. jednog primarijusa, jednu doktorku infektologije, i jednu doktorku specijalizanta pedijatrije, tri kandidata su inžinjeri, četiri profesora u srednjim školama, na listi imamo i pravnicu, defektologa, magistra mašinstva… Dakle, od 21 kandidata – 20 je sa visokim obrazovanjem, i svih 21 bez ikakvih mrlja u profesionalnom i ličnom životu, i koji iza sebe imaju decenije radnog iskustva sa izuzetnim uspesima u oblastima kojima se bave. Oni sigurno ne znaju da izmišljaju kao Oliver Ivanović, pravi su profesionalci koji neće interese srpskog naroda prodavati za nekakve poslovne prostore u centru grada, kakve bez ikakvih papira, ali iz raznih „patriotskih“ zasluga, poseduju neki drugi.
A koga to, sa druge strane, građanima nudi Oliver Ivanović? Pre svega, treba napomenuti da on listu svojih kandidata nevešto skriva. Za to ima i razloge, jer na njegovoj listi se nalaze osobe koje su zbog trgovine narkoticima bili hapšeni i pritvarani. Od onih koju po njemu treba da vode naš grad, nalaze se osobe sumnjive prošlosti za čije poslove su zainteresovani policijski organi i u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji. Od „dokazanih kadrova“ Oliver Ivanović nudi i portira, zapisničara, osobu koja je osumnjičena za proneveru novca. To su ljudi sa kojima Oliver želi da upravlja strateški važnim gradom za Srbe na Kosovu i Metohiji.
Oliver s razlogom prećutkuje i lažno u javnosti predstavlja i to što su ga tri kandidata sa liste za odbornike napustila tokom kampanje, istakavši da ih je doveo u zabludu.
Taj isti Oliver, koji neretko voli da koristi reči poput obrazovanja i kredibiliteta u međunarodnim krugovima, ne želi da javnost zna da je fakultet završio u 56. godini, kao ni da mu nije smetalo da preko tadašnjeg JUL-a dobija direktorska radna mesta. Ne smeta mu ni da sada prima platu a ne dolazi na posao u Pokrajinskoj nacionalnoj službi za zapošljavanje. A što se njegovog ugleda kod međunarodnih predstavnika tiče, tu mu na ovim izborima nema premca, svi ovde znamo njegove „relacije“ sa tim krugovima, koje je više puta dokazao kada je imao priliku da se pita i upravlja.
Zato Oliver može da laže i „maže“ narod i medije u Beogradu, predstavljajući sebe tobože nekakvom žrtvom, intelektualcem, patriotom… Ovde u Mitrovici dobro zna da to ne može. Dovoljno ga dobro sugrađani poznaju i 22. oktobra će ga poslati u političku istoriju. Bar na Kosovu i Metohiji. A svoju političku sreću možda nađe u Beogradu, gde mu i živi veći deo porodice. One formalne”.
Nastaviće se…

Pročitaj još