• Početna>
  • Vesti>

Uspostavljena saradnja između Kosovske Mitrovice i Bača

U okviru obeležavanja Dana evropske baštine  predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić posetio je Opštinu Bač. Pored kulturnog programa koji je priređen, u okviru programa posete obišli su Bačku tvrđavu i čuvenu kapiju Šijak.

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević i predsednik Spirić  održali  su sastanak u svečanoj sali opštine gde je dogovorena saradnja opština na kulturnom, ekonomskom i turističkom razvoju.

„Imamo odličnu priliku da ovom saradnjom dodatno približimo i podstaknemo saradnju između kulturno-umetničkih društava, promovisanju ukupnog stvaralaštva Republike Srbije, multikulturalnosti, takođe, želimo da doprinesemo i jačanju privrednih veza. Podsetimo da su deca iz opštine Kosovska Mitrovica avgusta  imala priliku da na svetski Dan borbe protiv dijabetesa budu ugošćena uz obećanje da će i naredne godine ponoviti takvu aktivnost. Mi smo opština otvorenih vrata i želimo da sa ljudima dobre volje uspostavimo odlične veze i saradnju koja će se nastaviti u dalekoj budućnosti. Ova poseta je samo početak jednog uspešnog bratimljenja koje će tek uslediti, a Kosovska Mitrovica će kao pravi domaćin graditi most prijateljstva“, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Comments

Pročitaj još