• Početna>
  • Vesti>

Todosijević: Milović 12 godina nije uspeo da reši pitanja koja pominje danas

Nosilac Srpske liste na predstojećim lokalnim izborima u Zvečanu Ivan Todosijević izjavio je danas da bivši gradonačelnik ove opštine Dragiša Milović tokom 12 godina svoje vladavine, iako je mogao, nije rešio mnoga pitanja uključujući i ona o kojima ovih dana govori u predizbornoj kampanji.

Todosijević je u saopštenju dostavljenom Radiju Kontakt plus uputio niz otvorenih pitanja Dragiši Miloviću od toga koliko je Milović zaposlio mladih ljudi u opštini Zvečan za 12 godina koliko je proveo na čelu opštine, do toga da li je bilo partijskog zapošljavanja i da li je posao mogao da dobije neko ko nije bio član Demokratske stranke Srbije.

Todosijević je naveo da je Milović mogao za 12 godina svoje vlasti u Zvečanu da reši sva ona pitanja koja pominje danas – infrastrukturna, uređenje naselja i manastira Banjska, rešavanje pitanja regionalnog vodovoda i regionalne deponije.

“Sve ovo je mogao gospodin Milović da reši za 12 godina svoje vlasti u Zvečanu, ali ništa od toga nije uradio. Osim što su potpisali ugovor za izgradnju regionalnog vodovoda i izvođačima radova urgentno pustili preko 4.000.000 evra. Ništa nisu uradili,”- istakao je Todosijević.

Todosijević, ispred Srpske liste, podseća građane da su radovi na vodovodu započeli kada je gospodin Milović otišao iz opštine i ističe da je izgradnja vodovoda u završnoj fazi.

“Što se tiče naselja Banjska, treba samo pogledati slike Banjske do 2013. godine, do kada je gospodin Milović bio na vlasti i podledati sadašnje stanje. U naselju Banjska smo izgradili stambenu zgradu, krenuli smo sa realizacijom projekta “Rajska banja” koji je u završnoj fazi, manastir Banjska je obnovljen – izgradjen je novi konak, otvorena pivara,”- podvukao je Todosijević.

On podseća da su prošle godine otvoreni bazeni za kupanje a da se do kraja ove godine završavaju zatvoreni bazeni sa termalnom vodom u Banjskoj kao i wellness centar.

Todosijević podseća da je u izgradnji regionalna deponija.

“Gospodine Miloviću imali ste šansu da za 12 god sve ovo završite. Što niste, ne znam. Imali ste dva budžeta na raspolaganju i srpski i kosovski,”- stoji na kraju saopštenja koje je potpisao Ivan Todosijević.

Lider GI “Za naš Zvečan” Dragiša Milović koji je  obavljao funkciju predsednika ove opštine u dva mandata rekao je prethodno u telefosnkoj izjavi za Kontakt plus da su njihovi prioriteti poznati, a da to “nisu partijski interesi, već interesi građana o kojima želimo da, kao opština, vodimo računa”, kaže Milović.

 

Comments

Pročitaj još