• Početna>
  • Vesti>

Žensko pravo: Predstavljanje paketa zakona o ljudskim pravima

U prostorijama EU Info centra u Kosovskoj Mitrovici predstavljen je paket zakona donesen 2015.godine koji garantuje ljudska prava svim građanima Kosova.

Ružica Simić, izvršna direktorica NVO Žensko pravo ,istakla je da se ovim zakonima garantuju osnovna ljudska prava svim građanima.

„Jula 2015.godine, kosovska skupština je donela zakon o zaštiti od diskriminacije, zakon o ombudsmanu, i zakon o ravnopravnosti polova. Ovi zakoni us poznati kao paket ljudskih prava, i odnose se na promociju, garanciju i zaštitu osnovnih ljudskih prava, odnosno sprovođenje jednakog tretmana za sve građane“ rekla je Simić.

Aleksandra Dimitrijević,viša pravna savetnica u instituciji ombudsmana, se zahvalila na pozivu da zajedničkim snagama štite građane od diskriminacije.

„Kroz našu kancelariju je prošlo preko 1000 predmeta. Dosta je ljudi dolazilo, pomogli smo im, ali na ovaj način još nismo sarađivali sa civinlnim sektorom an severu Kosova. Nadams e uspešnoj saradnji i da ćemo uskoro podpisati i memorandum“ rekla je Dimitrijević.

Ova diskusija održana je u okviru projekta „Promocija mehanizama za zaštitu ženskih prava na severu Kosova“, koji je finansirala Švajcarska ambasada.

Comments

Pročitaj još