Mitrovica: Nastavljeno suđenje Zoranu Vukotiću

U Osnovnom sudu u Kos. Mitrovici, pred Euleksovim sudskim većem, tužilac i odbrana izneli su danas uvodne reči u slučaju koji se vodi protiv Zorana Vukotića iz Vučitrna optuženog da je početkom maja 1999. godine na Kosovu počinio ratni zločin.

Vukotić je nekadašnji pripadnik rezervnog sastava policije Srbije a osumnjičen je da je počinio ratne zločine protiv civilnog stanovništva u zatvoru Smrekovnica i selima Donje i Gornje Studimlje kod Vučitrna između 2. i 3. maja 1999. godine.

Na današnjem ročištu javni tužilac i odbrana dali su uvodne reči a suđenje se nastavlja sutra saslusanjem prvog svedoka.

Vukotićev branilac, advokat Nebojša Vlajić, izjavio je Radiju Kontakt plus da će suđenje trajati nekoliko meseci i da javni tužilac očekuje da pre kraja ove godine budu ispitani svi svedoci.

“Nisam siguran da je do kraja godine moguće ispitati toliki broj svedoka, ali zakazano je 18 dana suđenja do nove godine, tako da ostaje da vidimo da li će se to i dogoditi,”- istakao je Vlajić.

Vukotić je uhapšen 10. maja 2016. godine u okolini Nikšića po poternici Euleksa, a kosovskom pravosuđu izručen je krajem prošle godine.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još