Haradinaj:Sa Srpskom listom nisam razgovarao o ZSO

President of the Alliance for the Future of Kosovo (AAK) Ramush Haradinaj, a Kosovo Albanian former guerilla commander who served briefly as prime minister, speaks during an interview with Reuters at the AAK headquarters in Pristina December 4, 2012. Haradinaj, who was cleared last week of crimes against humanity in a retrial at the U.N. tribunal for the former Yugoslavia in The Hague, said he expects to become prime minister of Kosovo in a deal with the current government, a move likely to anger Serbia just as the European Union is pushing the two to mend ties. REUTERS/Hazir Reka (KOSOVO - Tags: POLITICS) - RTR3B7F7

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj kaže da sa Srpskom listom nije razgovarao o tome da li će glasati za formiranje kosovske vojske, kao ni o Zajednici srpskih opština.

“Nismo potpisali ‘nijedno slovo’ od političkih sporazuma sa Srpskom listom, potpisali smo samo zajednički sporazum za učešće u vladi”, rekao je Haradinaj u intervjuu za RTK1.

Upitan da prokomentariše optužbe protiv ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Nenada Rikala, Haradinaj je rekao “da su se obratili kompetentnim organima koji nisu pronašli ništa o tim optužbama, što znači da su one imale drugi cilj”, preneo je RTK2.

“Na isti način se spekulisalo i o izbeglim ljudima sa Kosova, što se potvrdilo da nije tako”, rekao je Haradinaj.

Govoreći o demarkacije granice sa Crnom Gorom, on je rekao da je ta granica na Čakoru i Kuli.
Prema njegovim rečima, niko ne mora da ih uči koje su njihove obaveze po ovom pitanju, jer oni znaju čime ih obavezuje kosovski ustav, tako da će po njemu voditi dalje pitanje demarkacije.

 

Haradinaj je rekao da, što se tiče liberalizacije viza, “ne želi da bude prepreka liberalizaciji, ali se nada da će se pitanje demarkacije završiti što pre”, ne određujući tačan datum.

 

Comments

Pročitaj još