• Početna>
  • Vesti>

Natalija Apostolova predala lokalnoj samoupravi autobusku stanicu u Kosovskoj MItrovici

Šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova predala je danas na upravljanje Opštini Severna Mitrovica završenu autobusku stanicu u Kosovskoj Mitrovici.
Autobuska stanica jedan je od tri velika projekta koji se u Kosovskoj Mitrovici realizuju sredstvima Evropske unije.
Rakić je zahvalio Apostolovoj, kao i njenim prethodnicima i dodao da sva tri uspešno realizovana projekta, ukazuju da se Opština Severna Mitrovica brine o lokalnim problemima.
Rakić je podsetio da je ovo prva autobuska stanica sagrađena na Kosovu i Metohiji nakon 1999.godine.
„Smatram da je ovim prostorima potreban oporavak, a oporavak se ostavaruje stalnim radom i ulaganjem, što rezultira boljim uslovima za život“, rekao je Rakić i zahvalio partnerima na pomoći – EU, Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica i Administraciji Opštine Severna Mitrovica.
Rakić je napomenuo da je pred lokalnim rukovodstvom još ozbiljnih projekata.
„Hala sportova, zgrade opštine i vatrogasne stanice pokazaće da mi ne dajemo lažna obećanja“, naglasio je Rakić.
Šefica Kancelarije EU u Prištini Natalija Apostolova izrazila je zadovoljstvo što je tokom posete Mitrovici, naišla na tri kompletirana projekta, finansirana sredstvima EU u iznosu većem od 1,2 miliona evra.
„Najpre imamo obnovljen Dom zdravlja koji će sada pružati kvalitetnije usluge građanima. Drugo, veliko je zadovoljstvo videti najmlađe građane u njihovoj omiljenoj aktivnosti – igri. EU je finansirala obnovu dečijih igrališta i radove na rekreativnoj zoni Zelena Mtrovica koja sada nudi mogućnost bavljenja sportom i ostalim aktivnostima svim generacijama“, kazala je Apostolova.
Ona je projekat izgradnje autobuske stanice izdvojila kao najbitniji.
„Moderna autobuska stanica će sada zamreniti sva ona improvizovana stajališta duž glavne gradske ulice. Ova autobuska stanica ima veoma moderno infrastrukturno rešenje“, istakla je Apostolova i dodala da će Kancelarija EU nastaviti da finansira projekte ne području Opštine Severna Mitrovica.
Ona je podsetila da je samo kroz IPA fond 2013. – drugim delom programa, ova opština dobila sredstva u visini od preko 10 miliona evra za osamnaest projekata, a da je skoro tri miliona evra dobila iz Fonda za razvoj severa.
„Drago mi je kada se uverim da sredstva EU, novac poreskih platiša tih zemalja poboljšava živote ovih ljudi“, rekla je Apostolova.
Autobuska stanica još nije otvorena. Gradonačelnik Rakić kaže da još ne može da precizira kada će se to desiti jer nije kompletirana dokumentacija za njeno regularno funkcionisanje a koju bi trebalo da dostavi nadležno ministarstvo.

Apostolova je danas obišla i Dom zdravlja i rekreativni centar Zelena Mitrovica.

Comments

Pročitaj još