• Početna>
  • Vesti>

Pomoć humanog naroda Republike Srpske deci iz socijalno ugroženih porodica

Predsednik Odbora Vlade Republike Srpske za pomoć srpskom narodu na KiM Milorad Arlov uručio je danas, u Kosovskoj Mitrovici četiri stipendije deci iz socijalno ugroženih porodica.

Novčanu pomoć su primili  Nikolija Maksimović, Aleksandar Stanković (opština Kosovska Kamenica) i Nemanja Pavlović (opština Zvečan) i Nikola Pešić iz Kosovske Mitrovice.
Mikica Maksimović, otac male Nikolije koja je imala ozbiljnu operaciju na srcu, zahvalio je Arlovu i svim humanism ljudima Republike Srpske na pomoći.
“ Nikolija je operisana u bolnici u Tiršovoj i sada idemo na kontrole svakih šest meseci. Ja ne radim, imam još jednu malu ćerkicu I ovo mi mnogo, mnogo znači”, kaže Mikica.
Njih četvoro dobili su sledovanje za preostala četiri meseca ove godine, u ukupnom iznosu od 1500 evra.
“Verujem da će to ovim porodicama i ovoj deci pomoći – i u njihovom školovanju i uopšte u njihovom opstanku na Kosovu i Metohiji”, rekao je Arlov i zahvalio svim humanim ljudima Republike Srpske, koji redovno obezbeđuju sredstva za pomoć ovim porodicama.
On je pozvao sve ljude dobre volje da se priključe velikoj humanitarnoj akciji koja će biti organizovana ove jeseni a koju Odbor za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji organizuje u saradnji sa Udruženjem roditelja “Podrži me”.
“Od oktobra meseca kreće akcija Odbora za pomoć pedesetoro dece sa posebnim potrebama na području severa Kosova i Metohije . Ovu akciju sprovodimo u saradnji sa udruženjem roditelja “Podrži me” koje je i nastalo iz te muke, da bi pomogli svojoj deci i sami sebi”, kaže Arlov.
Akcija podrazumeva prikupljanje sredstava za lečenje dece i obezbeđivanje adekvatne stručne podrške porodicama. Novac će se prikupljati ili posredstvom broja 1412 za mobilne operatere na podučju Republike Srpske ili direktnom uplatom sredstava na račun Odbora ili udruženja roditelja „ Podrži me“.

Comments

Pročitaj još