• Početna>
  • Vesti>

Počeli radovi u ulici Oslobođenja u Kosovskoj Mitrovici

U Kosovskoj Mitrovici danas su počeli radovi na rekonstrukciji ulice Oslobođenja, u Bošnjačkoj mahali.
Reč je o velikom infrastrukturnom projektu koji podrazumeva zamenu dotrajalih vodovodnih i kanalizacionih cevi, zamenu javne rasvete , potpunu obnovu asfalta na kolovozu i uređenje trotoara.
Radovi će trajati dva meseca kaže šefica Administracije Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić i dodaje da su sredstva za rekonstrukciju predviđena budžetom Opštine Severna Mitrovica za 2017. godinu i da iznose preko 400.000 evra.
„Tokom izvođenja radova, imaćemo situacije u kojima stanari ove ulice neće imati struju ni vodu i o tome smo blagovremeno obavestili građane. Problem je što ne postoji skica podzemne mreže u ovom delu naše opštine, tako da je neophodno da polako idemo i pratimo situaciju pomno, kako ne bismo napravili neki haos tokom izvođenja radova“, rekla je Hodžić i pozvala građane na strpljenje.
Hodžić je izrazila nadu da će i policija i građanstvo zajedno učestvovati u održavanju saobraćajnog reda, jer je ova ulica, nakon zatvaranja donjeg dela ulice Kralja Petra za motorni saobraćaj, postala jedna od najprometnijih u gradu.
„ Na kraju krajeva, ovo neće trajati večno. Ovaj projekat ima za cilj kvalitetniji život svih ljudi koji žive ovde“, kaže Hodžić.
Ulica Oslobođenja je duga 495 metara, a rekonstrukcija će se vršiti u dužini od 475 metara.

Comments

Pročitaj još