• Početna>
  • Vesti>

Milorad Arlov u ponedeljak uručuje stipendije za četvoro dece sa Kosova

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske preko dobrotvora i humanih Srba iz Republike Srpske i Slovenije nastavlja stipendiranje četvoro srpske dece na Kosovu i Metohiji.

U Kosovskoj Mitrovici u ponedeljak, 18.septembra u 10 časova u prostorijama Udruženja roditelja “Podrži me”, stipendije u vrednosti 1 500 evra uručiće Milorad Arlov predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, Republika Srpska. Deci Nikoliji Maksimović, Aleksandru Stanković (opština Kosovska Kamenica) i Nemanja Pavlović (opština Zvečan) koje od maja prošle 2016. godine stipendira dobrotvor iz Republike Srpske biće uručeno po 400 evra, navedeno je u saopštenju.

Nikoli Pešiću 12-godišnjem dečaku iz Kosovske Mitrovice koga od jula ove godine stipendira Nenad Jeftinić iz Portoroža (Slovenija), a poreklom je iz Šipova, Republika Srpska biće uručeno 300 evra.

Zahvaljujući humanim ljudima iz Republike Srpske  stipendisti će ovom isporukom dobiti stipendije do kraja godine koje iznose po 100 evra za svako dete na mesečnom nivou.

“Nama ostaje da se poklonimo i od srca u ime Odbora, dece koja primaju stipendiju i njihovih porodica zahvalimo dobrim ljudima koji imaju snage, volje i humanosti da pomognu u ovim teškim vremeninima srpsku decu na Kosovu i Metohiji” , naveo je Arlov i pozvao one koji su u mogućnosti da na ovakav ili sličan način pomognu .

“Pozivamo sve humane ljude da se od 1.oktobra  do kraja ove godine uključe i pomognu veliku humanitarnu akciju za lečenje više od 50-toro teško bolesne dece sa posebnim potrebama na severu Kosova i Metohije. Ovu do sada najširu i najveću humanitarnu akciju za bolesnu decu Kosmeta u Republici Srpskoj, Srbiji i dijaspori organizovaće Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji u saradnji sa Udruženjem roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice. Humanitarnu akciju  blagoslovio je  Patrijarh srpski g. Irinej 07.septembra u Dvoru Srpske Patrijaršije u Beogradu” stoji na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još