Srpska lista osudila maltretiranje volontera Crvenog krsta

Srpska lista je u saopštenju dostavljenom medijima, najoštrije osudila “maltretiranje predstavnika Crvenog krsta Kosova i Metohije, kao i sve pokušaje da se politički profitira na nesreći naših socijalno ugroženih sugrađana”.

Zaplena materijala i pečata, kao i zlostavljanje članova te humanitarne organizacije, jeste događaj bez presedana, i ovom prilikom moramo da istaknemo činjenicu da je Crveni krst mogao da deluje čak i tokom Drugog svetskog rata širom okupirane Evrope, navode iz Srpske.

Oliver Ivanović da se izvini zbog neodgovornog ponašanja

U saopštenju Srpske koje potpisuje Igor Simić, šef za saradnju sa medijima i civilnim sektorom, podsećaju “da je policijskim organima na Kosovu i Metohiji na proces evidentiranja u organizaciji pokrajinskog Crvenog Krsta pažnju pre nekoliko dana skrenuo lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović”.

U saopštenju se dalje kaže da je Ivanović  članove i volontere Crvenog krsta nazvao „sektom“ i „zlonamernom organizacijom“ i “pozvao građane da prijave ljude čiji je jedini posao upravo da pomažu socijalno ugroženim građanima, plasirajući pritom i dezinformaciju da je reč o nekakvom ilegalnom popisu, a ne redovnom procesu ažuriranja socijalne karte”.

Srpska lista očekuje da se  posle svega, Ivanović javno izvini Crvenom krstu Kosova i Metohije, iako se šteta načinjena “njegovim neodgovornim ponašanjem ne može ničim poništiti”.
Najzad, Srpska lista zahteva da se Crvenom krstu Kosova i Metohije najhitnije omogući da nesmetano nastavi svoj rad, kako egzistencija korisnika pomoći ne bi bila ugrožena.

Comments