Priveden sekretar Crvenog krsta u Gračanici

Pripadnici specijalne jedinice Kosovske policije ROSU priveli su večeras oko 20 i 30 h sekretara Crvenog krsta u Gračanici Svetu Živića.

Kako javlja Newpress,a preneo je Kontakt pluis Radio, pre privođenja Živića, tridesetak pripadnika Kosovske policje izvršilo pretres njegove kuće u selu Preoce u Opštini Gračanica.

Policajci su, kako su Newpess-u, potvrdili članovi Živićeve porodice odneli dokumentaciju Crvenog krsta.

“Bili smo u dvorištu kada se oko 20 časova odjenom pojavilo oko 30 policajaca sa maskama. Rekli su nam da ne ulazimo u kuću i zajedno sa Svetom su ušli u kuću, izvršili pretres i odneli dokumenta koja se odnose na socijalnu kartu građana. Izvršili su i pretres automobila gde je bio deo dokumentacije i to su odneli”, rekla je Živićeva supruga.

Meštanin Preoca, koji je bio prisutan tokom pretresa, kaže da je policija bila korektna i da u kući nije bilo nikakve premetačine.

Kako Produkcija Newpress saznaje u stanici policije u Gračanici nisu bili upoznati sa ovom akcijom specijalne jedinice Kosovske policije.

Komandir stanice u Gračanici Bratislav Trajković za RTV Kim nije želeo da potvrdi informaciju o privođenju Živića.

Međutim, po rečima članova porodice, Živić se trenutno nalazi u policijksoj stanici u Prištini.

Izvor:Kontakt plus Radio

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."