Murganić: Nije bilo potrebno pretresati prostorije Crvenog krsta

U toku jučerašnjeg dana u nekoliko organizacija Crvenog krsta na KiM počev od Drgaša pa do sedišta u kosovskoj Mitrovici pripadnici KPS-a pretresali su kancelarije i pregledali dokumentaciju.
“Ovo što je učinjeno nije bilo potrebno , smatra Dragiša Murganić sekretar pokrajinskog Crvenog krsta u Kosovskoj Mitrovici .

Prema njegovim rečima policajci, koji su , kako su rekli došli iz Prištine , nisu imali ovlašćenje za pretres već su rekli da dlaze po usmenoj naredbi javnog tužioca iz Prištine.

Murganić ističe da ova organizacija radi na izradi socijalne karte stanovništva.

“Socijalna karta nam je potrebna za svakodnevni rad i to je akcija koja je trajala nekoliko dana “, rekao je on.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić kaže da na severu KiM nije bilo hapšenja niti intervencije specijalnih jedinica ROSU.
“Operaciju su izvršile kolege iz glavne Direkcije policije iz Prištini i da se incident dogodio u ulici Lole Ribara u neposrednoj blizini Pokrajinskog Crvenog krsta, da su povređeni policajci i da je kontaktirano nadležno tužilaštvo .Policija preduzima dalje mere po instrukcijama koje dobijaju od nadležnog tušioca” rekao je Bojić i dodao da uhapšenih lica nije bilo.
O ovim događajima obavešten je CK Srbije i Međunarodni komitet ove organizacije.

Izvor: TV Most

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."