• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM najoštrije protestuje zbog privođenja članova Crvenog krsta

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije protestuje zbog privođenja članova Crvenog krsta Kosova i Metohije i upada policije u njegove prostorije, i upozorava da zloupotreba humanitarnih pitanja u političke svrhe nikome ne može doneti dobro, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

“Naglašavamo da je u ovom trenutku važno spustiti tenzije na Kosovu i Metohiji, jer sinoćna akcija policije širom naše južne pokrajine ima najmanje veze sa Srbima i radom jedne humanitarne organizacije.

Ova sramna akcija je deo obračuna starih i novih političkih struktura u Prištini i unutaralbanskog sukoba, koji je posledica tranzicije vlasti u privremenim institucijama samouprave.

To je česta reakcija onih koji izgube i odlaze sa vlasti, ali to će albanski političari morati da reše među sobom. Za nas je najvažnije da se obezbedi mir, sigurnost i bezbednost naših građana na Kosovu i Metohiji i na tome ćemo snažno insistirati” dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva od predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da spreče pokušaje zastrašivanja srpskog naroda i ugrožavanja egzistencije socijalno ugroženih građana.

Comments

Pročitaj još