Đurić: Nema kompromisa po pitanju kosovske vojske

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da se Srpska lista jasno obavezala da će se boriti protiv formiranja kosovske vojske i dodao da je ubeđen da po tom pitanju neće praviti kompromise.
Đurić je za Večernje novosti ocenio da je u tom pravcu Srpska lista već učinila prvi korak i izdejstvovala da se formiranje vojske izbaci iz programskog dokumenta Vlade.

“Haradinaj u ovom trenutku ne pominje transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku”, kazao je Đurić.

On je rekao da je Srpska lista u Vladu Kosova upravo ušla kako bi izdejstvovala neke ustupke i dodao da nije slučajno to što je iz programskih ciljeva Hardinajevog kabineta izbačeno pitanje formiranja vojske kao i vlasništva Trepče.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."