Đurić: Lokalni izbori na KiM od nacionalnog značaja

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Đurić danas je u obraćanju predsednicima opštinskih odbora SNS sa KiM, poručio da su predstojeći lokalni izbori na Kosovu i Metohiji od nacionalnog značaja i da zato država Srbija na tim izborima podržava jedino Srpsku listu.

Đurić je ukazao da su Vlada Srbije i predsednik Aleksandar Vučić podržali Srpsku listu u odluci i nastojanjima da iskoristi sve mogućnosti za snaženje političkog uticaja srpskog naroda u pokrajini.

– Danas imamo najveći uticaj Srbije i Srba na KiM od 1999. godine, i to je zabolelo i na čistac isteralo mnoge lažne patriote, koje su požurile da iznesu salve uvreda na račun Srpske liste i njene borbe za bezbedniji i kvalitetniji život srpskog naroda u našoj južnoj pokrajini – rekao je potpredsednik SNS.

On je poručio da su pokrajinski lokalni izbori 22. oktobra od nacionalnog značaja i da očekuje da političke snage koje uživaju podršku predsednika i Vlade Srbije i na tim izborima dobiju ubedljivu podršku građana Srbije na KiM.

– Očekujemo pobedu u svih deset opština sa srpskom većinom, čime će se još jednom potvrditi snaga politike države Srbije, koja je dobila 90 odsto podrške Srba na KiM na pokrajinskim izborima u junu – podvukao je Đurić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić poručio je da SNS treba da podigne stranačku organizaciju i stavi se u funkciju Srpske liste, koja jedina na Kosovu i Metohiji ima podrsku države Srbije, predsednika i Vlade.

Kako je istakao, cilj SNS i nacionalni interes jeste ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom.

Svi opštinski odbori SNS sa KiM dali su danas podršku Srpskoj listi da u privremenim institucijama samouprave u Prištini nastave institucionalnu borbu za interese i više prava za Srbe u pokrajini.

 

Izvor: Tanjug, Blic

Comments

Pročitaj još