U centru Goraždevca Srbinu ukradena stoka

Porodici Jeremić, u domaćinstvu koje je samo sto metara udaljeno od centra Goraždevca, protekle noći ukradene su četiri rasne krave.
Slučaj je prijavljen policiji koja je nakon uviđaja započela istragu.

Komšije koje su se okupile na licu mesta kažu da porodica Jeremić važi za jednu od najpoštenijih i najčestitijih u Goraždevcu i da je ovo što se desilo protekle večeri ne samo krađa, već tragedija, jer je ovoj porodici to bio jedini izvor prihoda.

Ovaj incident osudio je predsednik Privremenog organa za opštinu Peć i odbornik u lokalnom parlamentu Miloš Dimitrijević.

“Jovan Jeremić koji živi sa suprugom i dva sina preživeo je moždani udar sa posledicama trajnog invaliditeta. Njegova supruga je težak srčani bolesnik. Njihova dva sina bavila su se stočarstvom i poljoprivredom. Jedini izvor prihoda ovoj porodici bio je od prodaje mleka, mlečnih proizvoda i mesa. Krađa četiri rasne krave, odnosno svega što im je bilo vredno, je ekonomski udar na ovu porodicu ali i na ceo Goraždevac, jer onemogućava život i teroriše one koji žele ovde da ostanu. Nadam se da ćemo brzo pronaći način da pomognemo ovoj poštenoj i vrednoj porodici koja živi isključivo od svog rada”, kazao je Dimitrijević za radio Goraždevac.

Pored rasnih krava, Jeremići poseduju i manje stado ovaca. Ovaj događaj osim porodice koja je vidno potresena, uznemirio je i sve žitelje Goraždevca, prisetivši ih na period od pre desetak godina kada je krađa stoke bila veoma učestala.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još