Srpska lista ulazi u Vladu Kosova

Srpska lista će ući u buduću vladu Kosova čiji je mandatar Ramuš Haradinaj. Ova odluka saopštena je nakon sastanka poslanika Srpske liste sa direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Markom Đurićem.

Na konferenciji za novinare nakon tog sastanka rečeno je da će Srpska lista dobiti ministarstva za povratak i zajednice, za lokalnu samoupravu i za poljoprivredu i ruralni razvoj, kao i šest pomoćnika ministara.

Nenad Rikalo, kandidat za ministra poručio je: “Ulaskom u tu vladu, dobićemo priliku da se izborimo za program Srpske liste.”

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić naveo je da odnos Srbije prema Ramušu Haradinaju neće biti promenjen.

“On ostaje optuženi ratni zločinac i stav države Srbije prema njemu neće se menjati”, kazao je Đurić novinarima.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Srpska lista povlačiti i donositi odluke jedino u interesu srpskog naroda na Kosovu, “ne vodeći računa šta o tome misle oni koji nikad nisu bili na Kosovu”.
“Od početka je jasno da ne možemo birati albanske političke predstavnike… Za bolji život Srba ćemo se boriti kroz (kosovske) institucije i za skupštinskom govornicom”, rekao je Rakić na konferenciji za novinare.
Sednica Skupštine Kosova na kojoj bi trebalo da bude izabrana n  ova vlada zakazana je za danas za 16 časova.

 

Izvor: RSE i RTS

Foto: RSE

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."