Đurić: Nastavićemo da podržavamo Srpsku

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da su srpski predstavnici na KiM jedinstveni u koordinaciji sa državom Srbijom i da će u svim iskušenjima imati podršku Vlade Srbije.

Marko Đurić rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da će Vlada Srbije nastaviti da podržava Srspku listu.

“Verujem Srbima sa Kosova i Metohije i u to kako kreiraju svoju budućnost. Ako oni odluče da podrže vladu u kojoj će za njih biti mesta i ako će se boriti za pozicije svog naroda, mi ih podržavamo i nastavićemo da podržvamo Srpsku listu”, napominje Đurić.

Kaže da je Ramuš Haradinaj za Srbiju optuženi ratni zločinac.

“Protiv njega ćemo i dalje preduzimati sve moguće pravne mere, ali nikada nećemo bacati kamnje na Srpsku listu i ljude koji pokušavaju da opstanu u enklavama na KiM”, objašnjava Marko Đurić.

Dodaje da su srpski predstavnici jedinstveni u koordinaciji sa državom Srbijom.

“Oni će imati u svim iskušenjima našu podršku i nećemo poput propalih salonskih političara na Tviteru da ih kritikujemo nego ćemo se boriti sa njima za opstanak”, ističe Đurić.

Kaže da je, što se dijaloga tiče, najveći udarac zadat u vreme prethodnih režima.

“Za nas će KiM uvek ostati deo naše zemlje i južna srpska pokrajina”, kaže Đurić.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."