SO SM: Budžet za narednu godinu blizu 6 miliona evra

Na 41. sednici SO Severna Mitrovica odbornicima je predstavljen drugi cirkular budžeta za narednu godinu, koji je predstavila šefica administracije Opštine Severna Mitrovica Adrijana Hodžić.

Kako je navela, ukupan budžet Opštine Severna Mitrovica za narednu godinu iznosiće oko 5 miliona 939 hiljada evra.

„Oko 1,7 miliona evra planirano je za kapitalne investicije , preko 500 hiljada evra za opštu infrastrukturu , za primarno i sekundarno zdravstvo oko 800 000 evra i preko 300 000 evra za obrazovanje”, rekla je šefica administracije u Opštini Severna Mitorvica Adrijana Hodžić.

Žustra reagovanja izazvala je odbornica Ksenija Božović svojom izjavom da administracija Opštine isplaćuje zarade pojedincima zaposlenim u prosveti i zdravstvu, što je Adrijana Hodžić demantovala.

„Moram da iskoristim ovu priliku i da u ime Opštine Severna Mitrovica kažem da to nije istina. Ni jedan jedini radnik koji prima platu iz srpskog sistema ne prima platu preko kosovskog budžeta“ rekla je Hodžić.

Kako je objasnila, mali broj prosvetnih radnika i zdravstva koji su angažovani i pružaju usluge ali nisu deo postojećeg sistema obrazovanja ili zdravstvenog centra.

Na sednici je predstavljen i šestomesečni izveštaj o radu gradonačelnika koa i finansijski izveštaj Opštine Severna Mitrovica. Izveštaj o radu gradonačelnika predstavila je takođe Adrijana Hodžić, budući da je gradonačelnik odsustvovao sa sednice zbog sastanka u prištini.

Na početku sednice predsedavajući Dejan Gurešić je informisao da je u CIK-u u toku proces verifikacije novih odbornika koji će zameniti Miljanu Nikolić, Igora Simića i Zorana Mojsilovića koji su izabrani za poslanike u kosovskom parlamentu. Novi odbornici, koji će zameniti poslanike, će položiti zakletvu na narednoj sednici.

Comments

Pročitaj još