Postignut dogovor, sednica u 11, Srbima 3 ministarstva u budućoj Vladi Kosova

Srpskoj listi i ministarstvo poljoprivrede

Nakon više sati razgovora, postignut je dogovor između koalicije PAN, Alijanse za novo Kosovo i Srpske liste, prema kome će se Pacolijeva stranka odreći Ministarstva poljoprivrede, koja će pripasti Srpskoj listi.

Takođe, Inicijativa za Kosovo i AZBK odustali su od dve pozicije zamenika ministra koji će pripasti manjinama.

 

Lideri koalicije PAN i Alijanse za novo Kosovo održali su  sastanak sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Na ovom sastanku je diskutovano o vremenu održavanja konstitutivne sednice.

Kadri Veselji i Bedžet Pacoli uputili su zahtev predsedavajućem parlamenta Ademu Mikulovciju da sazove nastavak konstitutivne sednice sutra u 10, ali je Mikulovci nastavak zakazao za 11.

Nakon više neuspešnih pokušaja, Kosovo će sutra najverovatnije dobiti predsednika i pet potpredsednika parlamenta, a uskoro i formirati vladu i institucije. Rok za formiranje vlade je 15 dana od konstituisanja skupštine.

Srbi će u Vladi Kosova dobiti tri ministarstva, Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, Ministarstvo za zajednice i povratak i MInistarstvo poljoprivrede.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica i RTK

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."