• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Ministarstva prosvete i Kancelarije za KiM danas u osnovnim školama na severu KiM

Pomoćnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za visoko obrazovanje Vesna Mandić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović obišli su danas osnovne škole na području severa Kosova i Metohije..
Delegacija je najpre obišla osnovnu školu „Branko Radičević“ gde je prisustvovala predstavljanju elektronskog dnevnika, s obzirom da je ova škola jedina na području Kosova i Metohije koja od ove školske godine, prelazi na modernizovani sistem evidentiranja uspeha đaka.

„Impresivno je sa koliko volje nastavnici ulaze u primenu elektronskog dnevnika. Informatizacija škole je u začetku ove godine i imamo puno planova. Ova poseta školama je pokazatelj da i ministarstvo prosvete zaista posebnu pažnju posvećuje razvoju obrazovanja u ovom delu Srbije“, rekla je Mandić.
Direktor ove škole Ivan Zaporožac kaže da je uvođenje elektronskog dnevnika naišlo na dobar prijem kod nastavnog kadra kao i kod roditelja i đaka.
„Sada ćemo imati mnogo bolji uvid kako u rad nastavnika, tako i u rad učenika. Roditelji će moće da prate apsolutno sve tokove u našem obrazovnom sistemu Ono što je najbitnije jeste da smo mi deo državnog sistemu Srbije i da učestvujemo u ovom projektu. Nećemo stati. Ono što je juče pokušano da se zaustavi na Jarinju, ovde se nastavlja. Ne dozvoljavamo da nas iko odvoji od naše države i našeg sistema i uvek će tako biti“, rekao je Zaporožac.

Predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju obišli su danas i OŠ. „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici, OŠ. Vuk Karadžić u Zvečanu i osnovne škole u Leposaviću i Zubinom Potoku.
Ministarstvo prosvete je doniralo ovim školama po deset laptop – računara. Za biblioteke, donirano je nekoliko kompleta lektire a za prvake stigli su novi rančevi.

Comments

Pročitaj još