Apostolova u Zvečanu: EU želi da otvori nova radna mesta i poboljša standard

Šefica kancelarije EU na Kosovu Natalija Apostolova,posetila je danas sa gradonačelnikom Zvečana Vučinom Jankovićem lokacije na kojima se realizuju projekti koje finansira EU.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković očekuje manje problema u vodosnabdevanju u narednom periodu.

“Danas smo sa predstavnicima EU obišli 4 gradilišta koja finansira EU. To su izgradnja sekundarne vodovodne linije, izgradnja sekundarne kanalizacione mreže, takođe smo obišli započete radove na sportskoj hali u Žitkovcu, i OŠ „Vuk Karadžić“ koja je renovirana i dobila je novo ruho. Danas je završetak projekta vodovoda i kanalizacije i očekujemo da ćemo imati manje problema u vodosnabdevanju i kanalizacije u opštini Zvečan“ rekao je Janković.

Natalija Apostolova se zahvalila gradonačelniku Jankoviću na gostoprimstvu i saradnji na projektima čija je ukupna vrednost 2,85 miliona eura.

„Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim u danu kada su 3 velika projekta finansirana od strane EU završeni. Srećna sam što sam otvorila renovirani sistem za snabdevanje vodom, kanalizacioni sistem i osnovnu školu koji deca već koriste. Voda i infrastruktura su ključni preduslovi za socio-ekonomski razvoj bilo koje opštine. Pored ovih projekata, EU je odvojila 1.7 miliona eura za izgradnju sportske hale. Ovim projektima EU želi da otvori nova radna mesta i poboljša životni standard stanovnicima ove opštine“ rekla je Apostolova.

Ambasadorka Apostolova je otvorila renovirani sistem vodosnabdevanja (vredan 457.000 evra) i sistem kanalizacije (396.000 evra), posetila je osnovnu školu “Vuk Karadžić” u koju je uloženo 309.000 evra, kao i građevinsku lokaciju objekta nove sportske hale u Zvečanu vredne 1.7 miliona evra.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."