Srpska lista: Albanci još jednom pokazali koliki su licemeri

“Odlukom da se zabrani dolazak na Kosovo i Metohiju direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću koji su trebali da posete institucije Republike Srbije, škole i Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici, predstavnici kosovskih Albanaca su još jednom pokazali međunarodnoj javnosti koliko su licemerni kada govore da žele unapređenje odnosa sa Srbima i pomirenje srpskog i albanskog naroda” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista najoštrije osuđuje, kako navode, necivilizacijsko ponašanje i zabranu kretanja u 21. veku.

“Pozivamo međunarodne predstavnike na Kosovu i Metohiji da obuzdaju ekstremiste kojima ne odgovara mirno rešenje problema i dijalog koji se u Briselu vodi pod pokroviteljstvom Evropske unije. Tekovine Evropske unije se urušavaju pred očima njihovih predstavnika na Kosovu i Metohiji i oni moraju da reaguju.  Bez obzira na sve građanima poručujemo da država Srbija i Srpska lista će nastaviti borbu za opstanak i unapređenje srpskih institucija na Kosovu i Metohiji i bolji život Srba. U toj nameri nas ništa neće sprečiti i današnje otvaranje Studentske poliklinike je dobar primer za to” stoji u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."