Dejan Pavićević pokušava da poseti Bogdana Mitrovića

Oficir za vezu u Prištini Dejan Pavićević pokušaće danas, po drugi put, da u zatvoru Grdovac kod Podujeva poseti Bogdana Mitrovića, uhapšenog pre sedam dana u Suvoj Reci.
Pavićević je pokušao prošle nedelje da poseti Mitrovića, ali mu nije dozvoljeno, jer navodno, zbog Kurban-bajrama, nije bilo dovoljno zatvorskih radnika kako bi poseta mogla da bude bezebedna.

Pavićević ima garancije da će danas, oko 9 časova, moći da razgovara sa Mitrovićem. Ako sve bude kako treba, čućemo kakav je tretman prema Mitroviću.

Mitroviću je određen pritvor od 30 dana, nakon saslušanja u sudu u Prizrenu, gde mu je predočeno da ga je za navodne ratne zločine tužio bivši komšija Albanac.

Mitrović je svom advokatu preneo da mu je Albanac koji ga tuži, uzurpirao zemlju i imanje.

Sedamdesetčetvorogodišnji Bogdan Mitrović iz Sopine uhapšen je u Suvoj Reci tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."