• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Ne mislimo da menjamo format briselskog dijaloga

“Ne mislimo da menjamo format, a ako budu tražene velike promene verovatno će biti sve velike sile uključene, ali ne mislim da je to u ovom trenutku na bilo koji način u igri”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa medijskim napisima o uključivanju “novih igrača” u dijalog s Prištinom.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa premijerom i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović rekao da je video izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija i naglasio da se razgovori vode pod patronatom EU, te da ne bi da širi tu temu.

Rekao je da će se dijalog u Briselu nastaviti, ali i napomenuo da je uvek važno imati dobre konsultacije i razgovore sa SAD, Nemačkom, Rusijom, Kinom… i da se podrazumeva da važna pitanja poput zamrznutog konflikta ne mogu da se rešavaju bez znanja nekih od značajnih faktora.

“Ali onaj ko je direktno uključen u naše razgovore, ko direktno zna sve o čemu i kako činimo, o čemu se dogovaramo, koji kontroliše sprovođenje dogovora – to je u ovom trenutku EU”, zaključio je Vučić.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Comments

Pročitaj još