Vučić: Ne mislimo da menjamo format briselskog dijaloga

“Ne mislimo da menjamo format, a ako budu tražene velike promene verovatno će biti sve velike sile uključene, ali ne mislim da je to u ovom trenutku na bilo koji način u igri”, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u vezi sa medijskim napisima o uključivanju “novih igrača” u dijalog s Prištinom.

Vučić je odgovarajući na pitanja novinara nakon sastanka sa premijerom i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović rekao da je video izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija i naglasio da se razgovori vode pod patronatom EU, te da ne bi da širi tu temu.

Rekao je da će se dijalog u Briselu nastaviti, ali i napomenuo da je uvek važno imati dobre konsultacije i razgovore sa SAD, Nemačkom, Rusijom, Kinom… i da se podrazumeva da važna pitanja poput zamrznutog konflikta ne mogu da se rešavaju bez znanja nekih od značajnih faktora.

“Ali onaj ko je direktno uključen u naše razgovore, ko direktno zna sve o čemu i kako činimo, o čemu se dogovaramo, koji kontroliše sprovođenje dogovora – to je u ovom trenutku EU”, zaključio je Vučić.

 

Izvor: RTS, Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."